нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

понеделник, 20 април 2009 г.

Другата църква!



Мой приятел е пастор Георги Тодоров в Християнска Евангелска Баптистка Църква, гр. Варна. Бил съм в дома му на приятелски беседи за бога и отношението ни към него (общуването ни с него), няколко месеца. Беше организирал нещо като курс по вероучение за такива като нас, пропуснали тези уроци по разбираеми причини преди време.
Вчера на връх Великден отидохме първо при него, в Християнска Евангелска Баптистка Църква. Дома е нов, осветен на 17 август 2008 г. и е построен като обществен център даващ подкрепа на млади и стари.
Какво ме впечатлява. Няма икони, свещи, и другите характерни атрибути на нашите и католическите църкви.
Имаше службата и тържествената част. Слово за Исус, нашият спасител, неговата саможертва за Всички ни, произнесе пастора. После, младежите от църквата изпълниха характерния за тази църква концерт с помощта на камбани, около 20 бр., различни по размер – звучене. Службата завърши с изпълнение на хора на църквата. Семпло, тържествено и изпълнено с много чувство.

P. S. След това, ние с жена ми, си чакахме чинно на опашката за свещи на нашата църква и се поклонихме пред иконата на спасителя.

Г-н Тодоров е преподавател в Духовната семинария, София.

2 коментара:

Борис Тодоров каза...

Моля Ви подкрепете каузата -
Справедливост за Мирослав Ризински!

http://www.facebook.com/group.php?gid=58439042686&ref=share

Един достоен българин в Македония се нуждае от нашата помощ!

Davidov каза...

Признавам, за първи път чувам за г-н Ризински, но горното споделих с колегите от ”България е наша”