нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

сряда, 29 април 2009 г.

Европейско ателие за млади менажери на фестивали

От 26 април до 3 май 2009 г. във Фестивалния и Конгресен Център, гр. Варна се провежда интензивен курс за млади организатори на фестивали от целия свят. Това е второто издание, като първото е било през 2006 г. в Гьорлиц, Германия. Събитието е по инициатива на Европейската Асоциация на Фестивалите. Тя е и координатор на събитието. Целта е за ново възникващи фестивали да се подготвят директори с креативни идеи и да се открият нови перспективи пред тях.
Срещата започна с представянето на всеки. Участниците са 37 от 25 страни, включително и от Нова Зеландия и от Сингапур. Това осигурява разнообразие от различни културни райони на света. Имат четирима ментора и са разпределени на малки групи за обучение и практични упражнения. Има дебати, решаване на казуси.
Bernard Faivre d’Arcier (бивш артистичен директор на фестивала в Авиньон - Франция), Rose Fenton (съосновател на Лондонския Международен фестивал на театъра - Великобритания), Hugo De Greef (главен директор на Flagey и бивш генерален секретар на ЕFА - Белгия) и Nele Hertling (член на стратегическата група „Да дадем душа на Европа” - Германия) са ръководството на участниците в рамките на тази седмица.
Свикнали сме всичко да бъде платено и веселието да е повече от обучението. Но, не би, курса е 750 евро за членове на EFA (European Festivals Association), За другите е 1500 евро. Ако смяташ, че ще можеш да ги изкараш от организирани събития, ОК. Другия начин да присъстваш е някой да заложи на теб, да те обучи. Повечето от участниците са музиканти и са наясно с проблемите при организирането на подобни събития.
Връзки:
EFA (European Festivals Association), инициатор и координатор на събитието,
www.efa-aef.eu
Варненско лято – Международен Музикален Фестивал, домакин,
www.varnasummerfest.org
Община Варна, ко-организатор,
www.varna.bg
Фестивалния и Конгресен Център, Варна, асоцииран партньор,
www.fcc-varna.com

Няма коментари: