нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

понеделник, 31 януари 2011 г.

Жива бира!

Единствения хотел в България със собствена микропивоварна, е бутиков хотел Вентура http://www.ventura.bg/ има 14 различни стаи, ресторант, бистро и бар галерия.
На площ от 200 кв. м. е разположена собствена пивоварна за производство на „жива” бира.
Изкуството на правенето на бира е толкова старо, колкото е и месенето на хляб.
Какво всъщност представлява тя? За разлика от обикновеното, живото пиво не се филтрира, като по този начин се запазва част от бирената мая. “Живата” бира не познава нито процеса пастьоризация, нито консервантите. В нея се съхранява свежия вкус на малц и хмел, а на вид изглежда по-гъста и мътна.
Процесът на производство, инсталацията и пивоварите могат да се наблюдават непосредствено от бистро „Браун”, което Ви посреща с изискана атмосфера, подбрани ястия, селекция на вина и маркови питиета.
Освен в ресторанта, можете да закупите бира "Gallagher" и за дома – 2.50 лв. за литър, а за 30 лв. може да закупите специална 3 л. бутилка за многократна употреба.




Полезни факти за бирата

• Бирата изкарва канцерогенните вещества от организма и намалява риска от ракови заболявания;

• Бирените екстракти имат противовъзпалителни свойства;

• Бирата не съдържа холестерол и е с ниско съдържание на захари;

• Бирата защитава организма от радиация;

• Бирата съдържа вещества, които стимулират имунната система и хормона на щастието. Тя е официално разрешен анти-депресант;

• • Бирата е с ниска калорийна стойност;

• Един от най-възхитителните аспекти на бирата е, че се комбинира перфектно с почти всички видове храни. Глътка ледена бира придава по-добър усет към ястието.

Няма коментари: