нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

понеделник, 31 януари 2011 г.

Неделен Брънч!

Колегите от Бутиков хотел Вентура http://www.ventura.bg/ са се заели с амбициозната задача да популяризират Brunch. Всяка го неделя организират. Събитието е идеално за влюбени, приятели/приятелки и любители на добрата храна

Брънч (на английски: Brunch, образувано от сливането на английските думи за закуска и обяд breakfast и lunch) е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Негова родина е Америка (основно САЩ и Канада), където всяка неделя семействата излизат да се забавляват, взимайки със себе си разнообразна лека храна. Въпреки това терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 година.
Важна част от брънча е осигуреното забавление на децата. Брънча е обикновено от 11.00 часа до 14.00 часа. Идеята е да се заплати определена сума и и да се възползва човек от менюто, което се предлага в дадения ресторант без ограничения на консумацията.
В гастрономията се предлагат т.нар. брънч-бюфети предимно в почивните и празничните дни. Готовите ястия се поддържат топли в т. нар. "чейфингдиш"
английска дума за това, brunch - a late morning meal, which combines breakfast and lunch - солидно ядене, комбиниращо закуска и обяд.

Няма коментари: