нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

сряда, 4 февруари 2009 г.

Да послушаме проф. М. Константинов!

На два пъти г-н Константинов говори едно и също (снощи по Канал 1, а в неделя при г-жа Ризова) да дано някой го чуе и разбере.
1) Конституцията ни е сбъркана в частта редовно изкаран мандат и следващи избори. Чл. 64. (1) Народното събрание се избира за срок от четири години.(2) В случай на война, военно или друго извънредно положение, настъпили по време или след изтичане на мандата на Народното събрание, срокът на неговите пълномощия се продължава до отпадането на тези обстоятелства.(3) Избори за ново Народно събрание се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишното.
Забележете, след прекратяване на пълномощията. Питаме кой ще ни управлява през това време? Безвластие!!!!!!

2) БСП + ДПС могат да съберат мнозинство в новото народно събрание, но това няма да е здравословно нито за тях нито за България.

Малко сметки, те са мои: 5 800 000 общо избирателя – 60 % гласуват – 3 480 000
БСП – 22 % (+0,3%) + ДПС – 8 % (+0,1%) Общо 30 % най-оптимистично!
3 480 000 * 30 % = 1 044 000 това са 5.5 от гражданите на България които са им дали доверие. Както каза г-н Андрей Райчев в същото предаване на г-жа Ризова властта трябва да дава възможност да управляваш, да преместиш нещо някъде. С такава подкрепа (по-малко от 1/5) кой ще може управлява.

3) Изборите в един ден са възможни, но няма политическа воля за това.
4) Кризата, световната не финансова, икономическа, а ресурсна, казвам ти снахо, сещай се дъще. Никаква тревога в управляващите.

1 коментар:

Анонимен каза...

Защо никой никъде не слага Зелените в сметките. :( Поне за минималния процент. :(
А иначе, какво имаш предвид под избори в един ден? В един ден да са нашите избори иизборите за Европарламента ли?