нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

четвъртък, 22 януари 2009 г.

Моята мечта се сбъдна, блогърите се обединяват!

Винаги съм твърдял, че най-качествените хора на България са тук.
Приятели, преди няколко месеца си направих блог с тази нагласа. Блогърите да се обединим и да влияем на управлението, а ако то не иска (което е явно) да го сменим с хора избрани от нас, тук, пред Всички.
Препечатвам от „блогът на Юруков” - http://yurukov.net/blog след изричното му разрешение

Блогърско обединение “България е наша”
Публикувана е вчера в категориите: Blogroll, Аз и Боян, България, Идеи

Блогърите за добро или лошо не сме журналисти. Журналистите имат задължение да бъдат обективни, да не влагат лични чувства в статиите си и винаги да проверяват източниците си. Блогърите от своя страна идваме от най-различни среди и възрасти и пишем за разнообразни теми. Вярва, че ако се вземе достатъчно голям брой постове в българската Блогосфера, човек ще открие интересите и грижите на обществото ни.
Затова не трябва да е учудващо, че реших да участвам в новата блогърска инициатива “България е наша“. Може да видите бутон за нея в новата ми секция “Участвам в инициативи”. Много хора казват, че блогърите сме от по-активната част на обществото. Мисля, че с това ново обединение ще го покажем, като събираме мнения, анализи и интервюта на едно място, както и изказваме подкрепата си всички протестиращи групи и интернет общества в България. Откакто започнаха протестите на 14-ти, а и преди това, Блогоферата и форумите избухнаха със статии, коментари, снимки и клипове на темата. Събирайки една не малка част от тези постове на едно място може само да помогне на публиката ни да получи малко по-различен поглед над протичането, проблемите и целите на протеста.
Досега в обединението са се включили 22-ма блогъри, които може да видите на общия блог. Там ще откриете и всички бъдещи наши постове по въпроса. Казват, че свободното слово е триумфа на демокрацията. Ако това е вярно, то това обединение изпълва изцяло дефиницията.
http://bulgariaenasha.blogspot.com/

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравей. Аз съм Мария (М от Обединените блогъри:) Много се радвам, че реагираш толкова положително на инициативата:)
Аз изпълнявам "секретарските" задължения в прясната ни организация и тези дни беше страхотно натоварено - въпреки че бях посветила 100% от времето си на "България е наша" останаха куп неща да се правят, а в момента съм изправена срещу натрупалата се работа и изостанали лекции. Интересът към инициативата е далеч по-голям отколкото очаквахме в началото. В момента подготвяме по-качествен нов сайт и мислим по дългосрочната организация. Съвсем скоро ще излезем с официално обявление на сайта относно присъединяването на нови блогъри - моля само за малко търпение и се извинявам за евентуално създадени недоразумения - просто тези дни основен приоритет беше подготовката за протеста.
Благодаря за подкрепата! Тя значи много!

Davidov каза...

Мария,
1. Аз и няколко приятели направих социална мрежа за да комуникираме по лесно
http://oppositione.ning.com/ Нещо подобно ще трябва и на “България е наша”.
2. Крис и Десимир направиха "Живата Предизборна Платформа" http://ikonomikazamasite.com. За създаването и са използвали софтуер подобен на Wikipedia, който позволява на всеки да отваря раздели и теми, да допълва към съществуващи такива, да обсъжда идеите си и да сложи подписа си под тях така, че да не загуби авторските си права.

И в двете се влиза с покана, но ние се наемаме да поканим всеки ако другите са съгласни да ги ползвате.
С уважение Валентин