нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

сряда, 14 януари 2009 г.

Българи да бият българи!

Аз не знам да има по грозна гледка от това.
И то за какво. Че крадат в банка (взели са заложници), че изнасилват някого. Не, просто защото са получили разрешение за протест, а после някой го е отменил.
Протеста е плануван и разрешен пред Народното Събрание. Отмяната му е за същото, пред Народното Събрание.
А бият, където падне, по уличките и из Борисовата градина и къде ли не. Дали не трябва прокуратурата да се самосезира.
Благодаря ти Сашо (Диков), че ни направи свидетели на поредния български позор.
P. S. Не чух никъде чрез уредба на полицията съобщение, че митинга е отменен!

6 коментара:

Лъчезар П. Томов каза...

Винаги, когато терористичната организация БСП е на власт се случва това!

Davidov каза...

Г-н Лъчезар П. Томов,
Най лошото е, че има виновник за това. И това е любимеца на народа – г-н Борисов (бат Бойко). Принудили са го да отмени протеста, разбирам, но не оправдавам. Като генерал той знае, че обекта (пространството) предварително, 24 часа преди това се оглежда по специална инструкция и след това се запечатва/наблюдава непрекъснато. Ако всичко е спазено както трябва не може да има бомба и както се оказа.
Той трябваше да дойде лично и с целия си авторитет да заяви пред хората:
”Приятели принудиха ме да прекратя протеста, давам Ви ½ час за да освободите площада, моля елате утре отново.” Или нещо подобно! След това полицията можеше да изпълни дълга си.

mapto каза...

Г-н Давидов, може да Ви е любопитен този мой пост, който описва как (може би агресивен) опит за комуникация с Борислав Цеков доведе до блокирането ми от Homo politicus: http://mapto-on.blogspot.com/2009/01/homo-politicus.html
Понеже споделям интереса Ви към социалните мрежи като инструмент за пряка демокрация, искам да обърна внимание на ролята на администратора като потенциален цензуриращ орган. Може би за момента най-добрият вариант остава Facebook.

Davidov каза...

Г-н Мартин Русков,
От същото се оплаква и г-н Грънчаров. И той се опитва при мен да пуска нещо което го отхвърлил г-н Цеков.
Той (г-н Цеков) е собственика на мрежата, на власт е (да се надяваме още малко) и прави каквото си иска. За първи път ми направи впечатление това, като пусна изявлението на г-н Сакскобуготски и го затвори за коментар. Разбираемо, г-на не може да репликира при нас (в мрежата). Но когато започна да затваря своите статии и г-н Грънчаров да оплаква, разбрах, че нещата не са наред.
Пиша Ви при Вас, за да не го изтрият.
За целта направих http://oppositione.ning.com

mapto каза...

Г-н Давидов, благодаря за отговора! Когато опитах да отворя Вашата мрежа, получих следното съобщение: "В тази мрежа се влиза само с покана." По този начин няма да спомогнете за развитие на пряката и спонтанната демокрация или на гражданското общество. Не знам какви са възможностите на ning.com, но мисля, че имаме нужда от мрежа със свободен достъп (на по-късен етап може да се използват ограничаващи техники за защита от спам). Затова пак казвам, че като че ли Facebook е добра алтернатива. Сещам се за поне 2 предимства: Поддръжката се осъществява като инфраструктура и няма нужда ние да се занимаваме с нея; в мрежата участват широк кръг от хора, така че дискусиите могат да стигнат и до хора, които не ги търсят целенасочено, което мисля, че би увеличило социално-политическия ангажимент в сред младото българско общество. Така или иначе няма лошо и за няколко паралелни дискусии.
С уважение

Unknown каза...

:Newbie:
Г-н Давидов, един полицай чрез високоговорител съобщи, че протестът е отменен и призова хората да се разотиват. Не си спомням обаче къде в интернет го гледах клипчето.