нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

четвъртък, 29 януари 2009 г.

Варненци на протест, 28.01.2009

За да не бъда голословен препечатвам НетИнфо.бг:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1269492

Десетки варненци излязоха да протестират пред площад “Независимост”

28.01.2009
В същото време, в което започна протестът пред НС в столицата, десетки варненци излязоха да протестират на площад „Независимост”, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.След два не особено успешни опита за протест в морската столица, група (не организирани юридически) варненски студенти и граждани отново изразиха публично солидарността си с декларацията на студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения, внесена в НС на 19 януари. Проявата е организирана в интернет, чрез facebook.com и групата „Граждански Протест Варна”. Членове на клуб „Електронна граница” също се присъединяват към протестиращите. Поводът са „опитите на управляващите да наложат тотален контрол върху интернет пространството”. Младите хора, излезли да изразят недоволството си коментираха, че нарушаването на основни човешки права и свободи не е превенция./БГНЕС /
БГНЕС

Наистина бяхме 50-тина човека, но без разгласа, не най-точния/уместен час 16,00, специфичната тема на протеста („опитите на управляващите да наложат тотален контрол върху интернет пространството”) и това е успех. Имаше медии, имаше ТВ, но като пуснеш търсачката на Гугъл, намерих само горното. Разбира се протеста не за медиите, а за хората. Ако бяхме взели заложник/ци, това е друго, екшън.
Нека варненци следят http://www.facebook.com/group.php?gid=44807099665 за следващи прояви.
Нека гражданите (студенти/блогери) от другите градове също си създадат свой групи и да участват синхронно в общи протести.
За вярващите, господ бе с нас, при прогноза за дъжд и такъв преди, по време на протеста даже пекна малко слънце.
За не вярващите, полицията бе с нас. Тактично се бяха събрали (няколко, без маски и щитове) далеч от площада, не дразнеха, а пазеха.
Благодаря на варненската полиция. Когато ние протестираме и искаме промени, ние протестираме и за тях и за техните заплати (семейства), те по закон не могат да го правят.

7 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Браво, варненци! И да не забравяме: и малкото камъче преобръща колата!

Davidov каза...

Павка, препоръчах на варненци http://pavelnik.blogspot.com/2009/01/blog-post_2310.html
относно „Гражданското неподчинение”, иначе благодаря!

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, уважаеми г-н Давидов,

Тия дни се роди една идея, със същината на която можете да се запознаете тук: Важна инициатива: първа национална среща на политически ангажираните граждани и на политическите блогъри в България - Пловдив, февруари 2009 г.

Ще се радвам не само морално да подкрепите инициативата, не само да помогнете за популяризирането й, но и лично Вие да участвате със свой доклад на срещата.

От името на инициаторите: Ангел Грънчаров

Анонимен каза...

Zdraveite,
edna spontanna misul: lipsata na mediino 'eho' za protesta dazhe mozhe da se razbira polozhitelno. Ako protestut beshe popadnal v novinite, shteshe da se naredi do reportazhite na M. Benatova za otvlichaneto ... Taka che s podobni nepopuliarni temi kato 'internet sledene'. 50te dushi, koito sa uchastvali, sa garanzia za kachestvo! samo taka i pulen napred! :)

Davidov каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Davidov каза...

За Christo

Здравейте,
една спонтанна мисъл: липсата на медийно 'ехо' за протеста даже може да се разбира положително.

Ако протестът беше попаднал в новините, щеше да се нареди до репортажите на М. Бенатова за отвличането ... Така че с подобни непопулярни теми като 'интернет следене'. 50те души, които са участвали, са гаранция за качество! само така и пълен напред! :)

Пишете на кирилица, моля!

Davidov каза...

Г-н Ангел Грънчаров,
след обсъждане на идеята Ви в http://bulgariaenasha.com се реши да се съберем в гр. Велико Търново на http://wtconferences.com/?p=274 - 24/25 април 2009 г., елате и Вие да се запознаем.