нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

понеделник, 31 януари 2011 г.

Жива бира!

Единствения хотел в България със собствена микропивоварна, е бутиков хотел Вентура http://www.ventura.bg/ има 14 различни стаи, ресторант, бистро и бар галерия.
На площ от 200 кв. м. е разположена собствена пивоварна за производство на „жива” бира.
Изкуството на правенето на бира е толкова старо, колкото е и месенето на хляб.
Какво всъщност представлява тя? За разлика от обикновеното, живото пиво не се филтрира, като по този начин се запазва част от бирената мая. “Живата” бира не познава нито процеса пастьоризация, нито консервантите. В нея се съхранява свежия вкус на малц и хмел, а на вид изглежда по-гъста и мътна.
Процесът на производство, инсталацията и пивоварите могат да се наблюдават непосредствено от бистро „Браун”, което Ви посреща с изискана атмосфера, подбрани ястия, селекция на вина и маркови питиета.
Освен в ресторанта, можете да закупите бира "Gallagher" и за дома – 2.50 лв. за литър, а за 30 лв. може да закупите специална 3 л. бутилка за многократна употреба.




Полезни факти за бирата

• Бирата изкарва канцерогенните вещества от организма и намалява риска от ракови заболявания;

• Бирените екстракти имат противовъзпалителни свойства;

• Бирата не съдържа холестерол и е с ниско съдържание на захари;

• Бирата защитава организма от радиация;

• Бирата съдържа вещества, които стимулират имунната система и хормона на щастието. Тя е официално разрешен анти-депресант;

• • Бирата е с ниска калорийна стойност;

• Един от най-възхитителните аспекти на бирата е, че се комбинира перфектно с почти всички видове храни. Глътка ледена бира придава по-добър усет към ястието.

На гости при колеги!

Отдавна имах желание да видя това което са направили колеги от една стара и изоставена сграда (бившата пароцентрала) в квартал Аспарухово. Обслужвала е 19 блокчета, в които са живеели специалисти, ангажирани в изграждането на Варненската корабостроителница.
Ако вярвате в приказката от нищо нещо посетете го!
Сграда на годината в категория Градски Хотели за 2009 г.
Бутиков хотел за 2010 г. от БХРА
Бутиков хотел Вентура http://www.ventura.bg/ има 14 различни стаи, ресторант, бистро и бар галерия.
Единствения хотел в България със собствена микропивоварна, разположен на метри от морския бряг, близо до центъра на Варна.

Неделен Брънч!

Колегите от Бутиков хотел Вентура http://www.ventura.bg/ са се заели с амбициозната задача да популяризират Brunch. Всяка го неделя организират. Събитието е идеално за влюбени, приятели/приятелки и любители на добрата храна

Брънч (на английски: Brunch, образувано от сливането на английските думи за закуска и обяд breakfast и lunch) е комбинация от късна закуска и ранен обяд. Негова родина е Америка (основно САЩ и Канада), където всяка неделя семействата излизат да се забавляват, взимайки със себе си разнообразна лека храна. Въпреки това терминът възниква като жаргонна дума на британските студенти около 1896 година.
Важна част от брънча е осигуреното забавление на децата. Брънча е обикновено от 11.00 часа до 14.00 часа. Идеята е да се заплати определена сума и и да се възползва човек от менюто, което се предлага в дадения ресторант без ограничения на консумацията.
В гастрономията се предлагат т.нар. брънч-бюфети предимно в почивните и празничните дни. Готовите ястия се поддържат топли в т. нар. "чейфингдиш"
английска дума за това, brunch - a late morning meal, which combines breakfast and lunch - солидно ядене, комбиниращо закуска и обяд.

неделя, 16 януари 2011 г.

Бате Бойко изработиха те!

Лошите бавно и методично вкараха г-н Министър Председателя в капана си! Не злорадствам! Просто размишлявам и търся верен ход:
1) Признава си, че разговорът е воден (аз мисля, че е автентичен) и уволнява Председателя на ДАНС и разчиства всичко там. Опасно е, че може да се стигне до служебно правителство.
2) Доказва, че записите са манипулирани и се прави на жертва и играе с предсрочни избори.

Ако сте пропуснали за какво става дума:
http://www.youtube.com/watch?v=ian1S80Rzmg&feature=player_embedded

Б.Б. „Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закача ... Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи”