нещо за мен

Моята снимка
Варна, България, Bulgaria
пука ми!!!

четвъртък, 29 януари 2009 г.

Варненци на протест, 28.01.2009

За да не бъда голословен препечатвам НетИнфо.бг:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1269492

Десетки варненци излязоха да протестират пред площад “Независимост”

28.01.2009
В същото време, в което започна протестът пред НС в столицата, десетки варненци излязоха да протестират на площад „Независимост”, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.След два не особено успешни опита за протест в морската столица, група (не организирани юридически) варненски студенти и граждани отново изразиха публично солидарността си с декларацията на студентски, природозащитни, майчински и земеделски организации и движения, внесена в НС на 19 януари. Проявата е организирана в интернет, чрез facebook.com и групата „Граждански Протест Варна”. Членове на клуб „Електронна граница” също се присъединяват към протестиращите. Поводът са „опитите на управляващите да наложат тотален контрол върху интернет пространството”. Младите хора, излезли да изразят недоволството си коментираха, че нарушаването на основни човешки права и свободи не е превенция./БГНЕС /
БГНЕС

Наистина бяхме 50-тина човека, но без разгласа, не най-точния/уместен час 16,00, специфичната тема на протеста („опитите на управляващите да наложат тотален контрол върху интернет пространството”) и това е успех. Имаше медии, имаше ТВ, но като пуснеш търсачката на Гугъл, намерих само горното. Разбира се протеста не за медиите, а за хората. Ако бяхме взели заложник/ци, това е друго, екшън.
Нека варненци следят http://www.facebook.com/group.php?gid=44807099665 за следващи прояви.
Нека гражданите (студенти/блогери) от другите градове също си създадат свой групи и да участват синхронно в общи протести.
За вярващите, господ бе с нас, при прогноза за дъжд и такъв преди, по време на протеста даже пекна малко слънце.
За не вярващите, полицията бе с нас. Тактично се бяха събрали (няколко, без маски и щитове) далеч от площада, не дразнеха, а пазеха.
Благодаря на варненската полиция. Когато ние протестираме и искаме промени, ние протестираме и за тях и за техните заплати (семейства), те по закон не могат да го правят.

понеделник, 26 януари 2009 г.

Аз ще бъда там, време е да се запознаем!

Протестът във Варна ще е на 28-ми от 16:00 - ПЛОЩАД „НЕЗАВИСИМОСТ“. http://bulgariaenasha.blogspot.com/2009/01/blog-post_25.html

четвъртък, 22 януари 2009 г.

Моята мечта се сбъдна, блогърите се обединяват!

Винаги съм твърдял, че най-качествените хора на България са тук.
Приятели, преди няколко месеца си направих блог с тази нагласа. Блогърите да се обединим и да влияем на управлението, а ако то не иска (което е явно) да го сменим с хора избрани от нас, тук, пред Всички.
Препечатвам от „блогът на Юруков” - http://yurukov.net/blog след изричното му разрешение

Блогърско обединение “България е наша”
Публикувана е вчера в категориите: Blogroll, Аз и Боян, България, Идеи

Блогърите за добро или лошо не сме журналисти. Журналистите имат задължение да бъдат обективни, да не влагат лични чувства в статиите си и винаги да проверяват източниците си. Блогърите от своя страна идваме от най-различни среди и възрасти и пишем за разнообразни теми. Вярва, че ако се вземе достатъчно голям брой постове в българската Блогосфера, човек ще открие интересите и грижите на обществото ни.
Затова не трябва да е учудващо, че реших да участвам в новата блогърска инициатива “България е наша“. Може да видите бутон за нея в новата ми секция “Участвам в инициативи”. Много хора казват, че блогърите сме от по-активната част на обществото. Мисля, че с това ново обединение ще го покажем, като събираме мнения, анализи и интервюта на едно място, както и изказваме подкрепата си всички протестиращи групи и интернет общества в България. Откакто започнаха протестите на 14-ти, а и преди това, Блогоферата и форумите избухнаха със статии, коментари, снимки и клипове на темата. Събирайки една не малка част от тези постове на едно място може само да помогне на публиката ни да получи малко по-различен поглед над протичането, проблемите и целите на протеста.
Досега в обединението са се включили 22-ма блогъри, които може да видите на общия блог. Там ще откриете и всички бъдещи наши постове по въпроса. Казват, че свободното слово е триумфа на демокрацията. Ако това е вярно, то това обединение изпълва изцяло дефиницията.
http://bulgariaenasha.blogspot.com/

сряда, 14 януари 2009 г.

Българи да бият българи!

Аз не знам да има по грозна гледка от това.
И то за какво. Че крадат в банка (взели са заложници), че изнасилват някого. Не, просто защото са получили разрешение за протест, а после някой го е отменил.
Протеста е плануван и разрешен пред Народното Събрание. Отмяната му е за същото, пред Народното Събрание.
А бият, където падне, по уличките и из Борисовата градина и къде ли не. Дали не трябва прокуратурата да се самосезира.
Благодаря ти Сашо (Диков), че ни направи свидетели на поредния български позор.
P. S. Не чух никъде чрез уредба на полицията съобщение, че митинга е отменен!

понеделник, 12 януари 2009 г.

Отворено писмо до народни представители

Уважаеми дами/господа народни представители, настоявам за Вашето съдействие за несъществени промени в два закона, което ще даде възможност на голяма част от активното население на България да гласува чрез интернет на тези избори (2009 г.) и особено на българите живеещи в чужбина.

І. ЗАКОН за електронния документ и електронния подпис
Чл. 28. (3) Доставчикът на удостоверителни услуги публикува в регистъра по ал. 1 и информация за:
(нови) 6. а. Тези които са декларирали, че ще гласуват с електронен подпис заплащат 50 % от цената на услугата. Другите 50 % са сметка на държавния бюджет. За учащите и студентите услугата е 100 % от държавния бюджет (безплатна за клиента).
6 б. 30 работни дни след провеждането на изборите, Централната избирателна комисия информира доставчиците на услугата за действително ползвали тази привилегия и при разминаване лицата заплащат пълния размер на таксата.

ІІ. ЗАКОН ЗА ИЗБИРАНЕ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

Чл. 23. (1) Централната избирателна комисия:
3. (Допълнен) поддържа страница в Интернет, в която публикува решения, методически указания, предварителни и окончателни резултати от изборите и други документи, специална декларация за гласуване с електронен подпис, интернет адрес за получаването и, както и по следващото получаване на специалната бюлетина за гласуване с електронен подпис и данни;

7. (Допълнен) (нова - ДВ, бр. 32 от 2005 г., в сила от 12.04.2005 г.) утвърждава техническия образец на изборната бюлетина и определя условията и реда за отпечатване на бюлетините, както и такава за гласуване с електронен подпис;

Чл. 27 а. (нов) В избирателните списъци се отбелязват тези които са декларирали, че ще гласуват с електронният си подпис.

Чл. 29. (Допълнен) (1) Избирателните списъци се обявяват от органите по чл. 26, ал. 1 не по-късно от 40 дни преди изборния ден на видно място в района на съответната избирателна секция. В тях не се отбелязват единните граждански номера и номерата на документите за самоличност на избирателите, но се отбелязват тези с декларирано желание да гласуват с електронният си подпис.
Чл. 100.
5. (Допълнен) Броят на подадените заявления, включително и тези с декларирано желание да гласуват с електронният си подпис, възражения, жалби и взетите по тях решения.
Чл. 106. (нов) (6) Изборните електронни бюлетини от гласуването с електронен подпис се получават в Централната избирателна комисия на обявения адрес, където се обработват и добавят към съответните секции (там където декларатора е заявил своето участие).


1. Колеги блогери, тази идея е отдавна в интернет пространството, така че аз нямам претенции, че моя. Както казва Крис Ангелов -считайте я за Ваша и ми съдействайте да се разпространи и по-важното да стане реалност.
2. Подкрепям протеста на 14.01.2009 г. като начало на възможността блогерите да се обединим и да предложим/изберем наши представители за депутати.
3. Държа изборите за евродепутати и народни представители да са в един и същ ден и то да е работен ден.

Валентин Давидов

петък, 9 януари 2009 г.

„Eдна инициатива от Десимир Димитров и Крис Ангелов“

С някой от вас се познавам лично, с други задочно, а с трети имаме общи познати.Десимир Димитров и аз инициирахме "динамична предизборна платформа" която може да се пише от всеки грамотен българин. Желаещите да се включат трябва да спазват само 2 принципа, които макар и малко на брой биха отсяли повечето несериозни и идеологически фанатизирани хора.Бих искал да ви поканя да се включите в "Живата Предизборна Платформа" http://ikonomikazamasite.com . За създаването и използвахме софтуеър подобен на Wikipedia, който позволява на всеки да отваря раздели и теми, да допълва към съществуващи такива, да обсъжда идеите си и да сложи подписа си под тях така, че да не загуби авторските си права.Примерно, Георги Ангелов би могъл да включи в това начинание алтернативния бюджет за 2009 който той неотдавна създаде без да губи автентичността на идеите си и личното признание за тях.Ползите от това начинание са следните:- Най-после ще свършим нещо заедно което да ни обедини- Тази платформа ще елиминира оправдания от рода на "хората не знаят какво искат" и "направихме грешка защото следвахме волята на избирателите"- Платформата има потенциал да отговаря на нуждите на много хора с различни иделогически убеждения и принципи- Всички идеи от платформата могат да се ползват от политическите партии стига те да получат разрешение от авторите им.Третирайте това начинание като свое собствено и разпратете информация за него до колкото може повече хора.Ще имаме нужда от модератори, които да следят за спазването на принципите за участие, също както и от хора които да го популяризират.Поздрави,Крис Ангелов